петък, 16 ноември 2012 г.

Ин-Ян Консерванти - Ензими.


Живите Ензими поддържат
Метаболизма на Човека!
               Тодор Миков




Ин-Ян Консерванти - Ензими.

Всъщност, замислил ли се е някой как живеем днес, с какво се храним и какво пием? Защо в сегашния комерсиален свят има по-вече болести Ин, от колкото преди много години, когато нашите предци са се радвали на добро здраве и дълголетие Ян? Защо в епохата на високите технологии и най-развит технически прогрес - Човекът е с нарастващ и високо прогресиращ процент на заболеваемост и ранна смърт? Какво става? Случайно ли е това явление или някой от тайните и затворени общества "дърпа конците" на живота ни, поставяйки го под свой контрол? Нима сме прекалено много хора - сега сме около 6 млрд. и толкова много да тежим на Земята, че трябва да се изтребим чрез войни, глад и мизерия? Това ли е целта Дао? Може би трябва да останем около 200 - 300 млн. хора за да "олекне" на планетата ни, която я изтърбушихме заради природните й богатства и я подложихме на жестока експлоатация? Не знам! Но със сигурност знам че: Този който държи храната, ЩЕ КОМАНДВА СВЕТА! Защо мисля така ли? Ами да вземем примери от всекидневният си живот: Ако в един съд смачкаме грозде или други плодове, скоро кашата в съда, започва да ферментира, т.е. започва биохимичен процес, при който захарите се превръщат в алкохол, благодарение на ферментите в плодовете, наречени ензими Ян. Така можем да направим вино или ракия. Такава е традиционната технология на чистата продукция на тази животворна течност! Само че, някой тарикати, от чиста комерсиална гледна точка и със цел за по-големи печалби, се сетил да влага в продукцията си консерванти Ин, за да бъде тя по-дълготрайна за сметка на качеството й! И така ако в това жизнено и качествено вино или ракия налеем боза, ще забележим, че ферментацията спира и така виното или ракията издържат по-дълго време! Но, те нямат онази живителна способност, която да активира с енергия човешкия организъм, който е един ферментационен апарат, в който непрекъснато протичат безброй ферментации и превръщания на едни вещества в други. Именно тези ферментации и превръщания в храносмилателния тракт са необходими за храносмилането, чиято храна се доставя от кръвта във всяка клетка на тялото, за да бъде тя асимилирана и за да бъдат нейните отпадни продукти изведени и десимилирани. Така че, в тези процеси ферментите (ензимите) са главни изпълнители! Консервантите Ин спират ензимното превръщане в храносмилателния тракт, а после - и в кръвта и във всяка клетка. Така човек остава без необходимата енергия Ян от храната и в същото време в неговия организъм се натрупват много токсични вещества Ин, вследствие силно затруднения метаболизъм. Когато тези токсични вещества се концентрират в подкожната тъкан и се получава целулит - отровена подкожна мастна тъкан от метаболитни токсични продукти, който предизвиква заболяване на засегнатите органи и животът драстично се променя! А преди години, бозата беше резлива, защото беше без консерванти и в нея имаше много живи ферменти, имаше истинско кисело мляко, без консерванти, но то бързо вкисваше, имаше обикновена бира, също без консерванти, чиято трайност беше само няколко дни и т.н. А днес? Всичко това го няма! Защото търговският интерес окончателно спечели в борбата си срещу човешкия живот и човешкото невежество! За това Човек трябва да се стреми сам или чрез надеждни търговци да си набавя храната и пиенето в който има ЖИВИ И АКТИВНИ ЕНЗИМИ, КОЙТО КАРАТ ДА БУШУВА КРЪВТА ЗА ДА ИМА ЖИВОТ! Това е Дао към Здравето и Живота на Човека!

                                                                                    Тодор Миков




Няма коментари:

Публикуване на коментар