петък, 24 август 2012 г.

Вселената и възрастните хора



Мисълта е създала Вселената ? 
                 /  Може би - ДА !  /
                                           Тодор Миков

Цялостта на Вселената

и Мъдростта на възрастните хора
са Всемогъщата сила - наречена Бог!

                                            Тодор Миков






Вселената и възрастните хора

Понякога съм се замислял каква ли е връзката между Вселената и възрастните хора и съм стигнал до извода, че и двете си приличат по първопричината за тяхното начало на съществувание, раждне, възраст, мъдрост и смърт. В библията се споменава, че "Първо е било Словото!", но аз все си мисля, че ПЪРВО Е БИЛА МИСЪЛТА /а може би "бозона на Хигс" ?!?! ... / ЗА ТЯХНОТО СЪЗДАВАНЕ - ВСЕЛЕНА, ЖИВОТ И СЪЗНАНИЕ /разбира се това си е моето лично мнение/ и те са наразривно свързани по между си като едно цяло! Не може да има Слово ако няма Кой да Го Пройзнесе така, че Словото не би трябвало да е пъвопричината за създаването на Света! Не искам да споря, защото може да не съм прав и това си е мое мнение ! 
Наскоро учените откриха най-малката частица с най-кратък живот - тази частица живее много малко — от порядъка на 1.10 на степен (-23)та части от секундата наречена "бозон на Хигс". Хигс бозонът е хипотетична масивна скаларна елементарна частица, чието съществуване е предсказано от Питър Хигс в рамките на т. нар. Стандартен модел (основен модел във физиката на елементарните частици). Този бозон е единствената елементарна частица от стандартния модел, която до юли 2012 г. не е наблюдавана експериментално. През 1964 г. Питър Хигс и негови колеги предлагат хипотезата, че навсякъде в пространството съществува едно поле (поле на Хигс) и всички елементарни частици освен фотоните и глуоните взаимодействат с него. В резултат на това взаимодействие частиците получават маса. Ако тази хипотеза е вярна, трябва да съществува и елементарна частица, която да е свързана с това хигсово поле, но не е самото поле. Тя е частица, която се ражда, живее известно време и се разпада. Ако бъде потвърдено, че Хигс бозонът съществува, това би изяснило как по принцип частици без маса (с нулева маса в покой) успяват да създадат маса в материята? Фантастично е, нали? Може би това е Първопричината за създаването на Света?. Мисълта също е микроскопична частица която  е с нулева маса в покой, но раздвижи ли се - стават чудеса! Фантастичното е, че Мисълта се движи с най-високата скорост на Вселената и превръща антиматерията в материя! Мисля, че съм прав!
От тук нататък може да се предполага, че космическите излъчвания непрекъснато изсипват върху космическите тела на Вселената /включително и върху повърхността на нашата Земя/ колосален поток от могъщи сили който бомбардират биосферата която от своя страна се видоизменя непрекъснато в един кръговрат и получава в структурата си все нови, необичайно всевъзможни и неизвестни за материята на Земята свойства - движейки се по законите на космическия механизъм. В тези процеси няма нищо случайно и Вселената както и възрастните хора са Съзнанието и Мъдростта на Живота като цяло. Възрастните хора и Вселената са надарени с Мисълта която създава Движението и Космическия цикъл. Ако Вселената и всички Живи същества са ограничени в рамките на своето съществуване - от раждането до смъртта, то Живота /като цяло/, Съзнанието и Мисълта са безкрайни и необятни. В заключение мисля, че Всички Ние сме едно цяло и сме зависими по между си, защото ако една част от нас - Вселената, Живота, Съзнанието или Мисълта - изчезне тогава смисъла за съществуването ни ще се разпадне. Цялостта на Вселената и Мъдростта на възрастните хора са Всемогъщата сила наречена БОГ!

                                                                 Тодор Миков



Няма коментари:

Публикуване на коментар